Ružomberok i Poprad v EP proti Záhrebu s víťaznými ambíciami

26.10.2005 Celý región

Ružomberok/Poprad 26. októbra (TASR) - Basketbalistky slovenského vicemajstra MBK Ružomberok nastúpia vo štvrtok vo svojom druhom vystúpení v A-skupine Európ...
Ružomberok/Poprad 26. októbra (TASR) - Basketbalistky slovenského vicemajstra MBK Ružomberok nastúpia vo štvrtok vo svojom druhom vystúpení v A-skupine Európskeho pohári FIBA proti chorvátskemu Medveščaku Záhreb (o 17.00 v Koniarni) s cieľom nadviazať na triumf z úvodného zápasu na palubovke BSE ESMA Budapešť. Hráčky Siemensu Poprad chcú v domácom dueli D-skupiny proti ďalšiemu chorvátskemu tímu ŽKK Croatia (18.00) potešiť podtatranských fanúšikov premiérovým víťazstvom v európskej klubovej súťaži tohto rangu.

Český kormidelník Ružomberka Marián Svoboda nebude môcť v stretnutí proti Medveščaku Záhreb počítať so zranenou legionárkou Ivančevičovou ani s Belanskou, ktorá má virózu. \"Absencia dvoch opôr je pre naše družstvo určite citeľným oslabením. Verím však, že potvrdíme úlohu favorita, pretože máme kvalitnejší káder. Záhreb je síce papierovo najslabším protivníkom v skupine, ale dievčatá ho nemôžu v žiadnom prípade podceniť. Od začiatku musíme hrať aktívne a otupiť sebavedomie súpera, \" povedal Svoboda.
Popradčanky v ouvertúre EP FIBA zaplatili nováčikovskú daň a na palubovke maďarského DKSK Miškolc podľahli 61:97. Proti Croatii už bude môcť nastúpiť aj americká legionárka Garnerová so skúsenosťami zo zámorskej WNBA. \"Garnerová bola strojkyňou nášho extraligového víťazstva v Nitre a aj v zápasoch EP FIBA by mala byť výraznou posilou. Každý zápas v pohárovej Európe je pre dievčatá obrovskou školou a príležitosťou nabrať cenné skúsenosti, \" povedal manažér Popradu Ladislav Hrivko.
V základnej časti EP FIBA hrá dovedna 48 tímov v 12 skupinách. Po dva najlepšie z každej pôjdu ďalej spolu s 8 družstvami z tretích miest s najlepšou bilanciou. Tým odštartuje vyraďovacia fáza so zápasmi na odvetu (rozhoduje celkové skóre) 8. a 15. decembra.
 

Vyberte región